Tech Office Retreat : In Progress

The goal of this project is to provide a quiet work space for the employees of the tech office. The following is a series of images to show our design process. We started by thinking of the entire floor as open, save the existing stairwells. The first plan has a wide variety of different seating options; semi-private alcoves, a big comfy couch, a low conference-like table with ottomans, etc. Although this was a fun exercise, we knew that this kind of space would probably end up being too busy to provide the subdued atmosphere we were aiming for. 

The next couple of options show simplified versions of the first idea. By removing the floating seating in the middle of the plan and creating more defined alcove seating, we hoped to encourage more solitary engagement with the space. We explored the idea of only renovating part of the space, and leaving the existing perimeter offices as is. 

This process led us to the idea of creating a pop-up space. Leaving the existing space relatively untouched, we proposed to build a room within a room using a warm wood panel perimeter. By only refinishing a small area, we could justify spending more on high quality furniture and a nice new window opening to provide views to the adjacent trees. Stay tuned for the final design and renderings!

  designed in collaboration with sylvia richards

designed in collaboration with sylvia richards